Vissza a cikkekhez
 
 
 
Venczel Vera: élmény a Dóm téren játszani
Jeney Barbara
2010.07.10. 10:44


Szeged - Utolsó előadására jó időért imádkozik, és reméli, meglátogathatja a városban született édesanyja gyerekkorának fontos helyszíneit Venczel Vera. A Páger-díjas művész június 26-a óta Szegeden lakik és dolgozik: Mrs. Higgins szerepét játssza a szabadtérin.

Teljesen lenyűgözte a három éve felújított Reök-palota Venczel Verát.

- Eddig csak kivilágítva láttam, de csodálatosnak tartom. Olyan, mintha élvezték volna a munkát, akik csinálták - mondta a színésznő, aki elfoglaltsága miatt eddig nemigen tudott nézelődni, csupán a belvárost és a Tisza vízszintjét tekintette meg. A Páger-díjas művész június 26-a óta Szegeden lakik és dolgozik: Mrs. Higgins szerepét játssza a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Hétvégén már nem próbálnak napközben, lesz ideje bebarangolni a várost.
- Meg szeretném látogatni a Hét vezér utcai szülői házat, amelyről édesanyám rengeteget mesélt. Egyszer gyerekkoromban megkerestük, most újból látni akarom azt a kaput, amin kislányként járt-kelt - mesélte lelkesen a Jászai Mari-díjas Venczel Vera.
Venczel Vera három hete már "szegedi lakos" - azóta próbálnak és játszanak a szabadtérin.
Fotó: Schmidt Andrea
Először szerepel a szabadtérin. Milyen élményt jelentett?

- Amikor először felmentem arra a hatalmas színpadra, teljesen befoghatatlannak tűnt. Amikor besötétedik, és a lámpák kezdenek dominálni, eltűnik minden, és a fönti élet veszi át a főszerepet. Érzed, hogy fúj a szél, mögötted a dóm, előtted az a rengeteg ember, és egyszerre ismerőssé válik az egész. Minden előadás varázslatos hangulatú - vallja.

A színésznő az összes szereplőről elismerően beszélt, legnagyobb örömként a "csodálatos" Fekete Gizivel való találkozást említette. Elmondta: reménykedik abban, ezúttal szép idejük lesz, nem ismétlődik meg a múlt szombati vihar, mert a vizes, csúszós színpadon sokkal jobban kell koncentrálni. Venczel Verának a hétvégi előadások után kezdődik el a nyár, amelyet otthon, budapesti lakásában szeretne tölteni.

- Annyira boldog vagyok, amikor hazaérek, és a férjem (Czapp György - a szerk.) és a két cicám vár otthon. Végre együtt tudjuk majd tölteni az időt. Ennél több nem is kell.Forrás:
delmagyar.hu