Vissza a cikkekhez
 
 
 
Venczel Vera ma kapta meg a példányát, és mindig örömmel találkozik egy új produkció új szereplőivel, akik persze régi ismerősei. Ha az élet egy ilyen lehetőséget kínál, örömmel elfogadja. Tele van kíváncsisággal.

Ön egy udvarias hölgyet alakít, Mrs. Higginst, aki a fiát is helyre tudja tenni, helyén van az esze és a szíve.


Még az elején vagyok ahhoz, hogy ne érezzem úgy, már tudok eleget erről az emberről. Az első benyomásom az, hogy talán koránál és élettapasztalatánál fogva már talán többet tud a lényegről, az emberek közötti közlekedésről. Tehát, hogy az ember általában azt kapja vissza, amit ad másoknak. Elfogulatlanabbul próbálja látni a fiát, és közben legmélyebben drukkol, hogy a fia megtalálja az élete nagy boldogságát.

Márciusban Érdemes Művész kitüntetést kapott, emellett három bemutatója is volt. Hogy lehet ezt bírni? Lemond a többiről?


Megpróbál az ember a lényegre figyelni: itt kell lennem, eddig itt vagyok, ma este előadásom van... Tulajdonképpen mindig az aznapi feladatokat kell ésszerűen beosztani. Nem vállalni pluszban fel más dolgokat, és meg kell próbálni megmenteni azt az időt, ami alvásra és tanulásra kell. Nem tudunk más tenni... Erre nincs recept, mert mindenkinek más a környezete, a háttere. Végül is mindenkinek a saját életében kell ezt kikísérletezni, megtapasztalni. Volt az életemben olyan korszak, amikor nagyon sokat dolgoztam, valószínű az is adott számos tapasztalatot. Volt, amikor kevesebbet, az megint más módon telt. Minden embernek a saját ritmusa és életformája szerint kell ezt kitapasztalnia. Mert mindenki máskor tanul, mindenki máskor fogékonyabb. Van, aki próbálni szeret inkább, van, aki otthon szeret leülni, úgy tanul. Annyira más minden ember, így változó az is, kinek mi jó. Van, aki súgóval pillanatok alatt megtanulja a szöveget, van, aki a próbán rögzíti. Ki kell tapasztalnia saját magát, saját magának.

Az olvasópróbán ismerősök közé érkezett.


Igen, ez nagyon jó érzés. Gálvölgyi Jánost főiskolás kora óta ismerem. Tompos Kátyával tavaly nyáron dolgoztam együtt. Novák Eszterrel a Pesti Színházban. Lovass Ágival a Csipkerózsikában, a jelmez- és díszlettervezővel is dolgoztam már.

Szegedhez milyen emlék fűzi?


Édesanyám itt született, megmutatta a házat, ahol született a Hétvezér utcában. Nagyon kedves és szép emlék. Alig várom, hogy megint ott legyek.Megjelent: 2010. július
Páholy - A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorfüzete 2010.
Venczel Vera - MRS. HIGGINS