..
Havas Henrik, Venczel Vera és Kovács István
Venczel Vera és Kovács István
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera
Venczel Vera és Kovács István számos filmben szerepeltek együtt, sokak számára a legemlékezetesebb a Kárpáthy Zoltán és az Egri csillagok. A hatvanas években sorra készítették a magas költségvetésű, szép kivitelezésű történelmi filmeket, Várkonyi Zoltán, rendező pedig egyenesen beleszeretett ebbe a témakörbe.
"Vera, magát kitalálták erre a szép pici lány karakterre" - kezdi a nosztalgiázást Havas Henrik. Venczel Vera ugyan nem volt tanítványa Várkonyi Zoltánnak, ám a rendező mégis felfigyelt a fiatal lányra.
"A felvételimen szúrt ki magának, majd két éven keresztül minden vizsgámat megnézte. Ezután jött a Kárpáti Zoltán. Azt, hogy az Egri csillagokra is felkér, álmomban sem gondoltam volna"- meséli a színésznő.
Aztán csak úgy dől belőlük a szó, és Havas pont erre kíváncsi, hallani akarja a történeteket, a forgatásokról, a stábról, a színésztársakról, arról, hogy milyen volt a nagy török sereget megtestesítő katonasággal együtt dolgozni, és persze szóba kerül az azóta elhíresült filmes bakik is szóba kerülnek az órától kezdve a fehér sportcipőn át a repülő kondenzcsíkjáig.
Venczel Vera pedig meghatódva meséli, hogy a Vígszínház éves találkozóján idén odajött hozzá egy fiatalasszony, és a fülébe súgta: "Én voltam a kis Vicuska!"