Valentyin Katajev:
A kör négyszögesítéseBemutató: 1972. 11. 17.
Rendező: Marton László
Tánya - Venczel Vera
 
Venczel Vera megindítóan kedves lényét kölcsönzi Tányácska alakjának, a szerep humorát azonban, a nagyszerű lehetőséget, őzike tekintete még csak észre sem veszi.

Létay Vera
 
Marton László a maga nemzedékéhez közelítette a darabot: tiszteletlenül sziporkázó rendezői ötleteivel jócskán megtűzdelte, és csak azt tisztelte, amit valóban érdemes. A történet iróniáját, a szerepek és szereplők egyéniségét. Venczel Vera, Halász Judit, Tahi Tóth László és Tordy Géza – ezúttal nem egyenként, hanem együtt érdemelnek elismerést. Sugárzó fiatalságuk a komédiát jól szolgáló szertelenséggel és frissen áradó humorral párosul.

Földes Anna
 
Tánya: Venczel Vera. Tánya nem egyszerűen Ludmilla ellentéte. Inkább a másik véglet. Szemüveges, bájos kis emberke. Nem nő, nem asszony - semmi ravaszság nincs benne, varráshoz, főzéshez nem ért (nem is akar), otthont teremteni nem tud. Mozgalmi ember? Katona civilben? Nem. Egy a sok fiatal közül, aki másként akar élni, mint az idősebbek. A recept azonban, amelyet oly szorgalmasan olvas - a naiv szocializmus naiv házassági kódexe - nem válik be. A könyv szerint ő és Iván ideális házastársak - a valóságban Vászjával illenek össze.  És Venczel Vera alakításában harmonikusan érvényesül ez a kettősség: úgy tudja játékába építeni a nevettetés vígjátéki „kötelezettségeit", hogy közben szeretetünket is megőrzi - megszerzi - hőse számára.

Sziládi János
A másik lány, Tánya szerepében Venczel Vera is remekel; finom és egyszerű, nem enged a szerep túlzásokra is csábító lehetőségeinek.

Szombathelyi Ervin
 
Venczel Vera és Tahi Tóth László
Venczel Vera és Tahi Tóth László
Halász Judit és Venczel Vera
Halász Judit és Venczel Vera
Tordy Géza és Venczel Vera
Venczel Vera és Tordy Géza
..