Szabó Magda:
Mondják meg ZsófikánakBemutató: 1971. 11. 03.
Rendező: Babarczy László
Zsófi - Venczel Vera
 
Venczel Vera bensőséges, apró rezdülésekkel teli játékkal alakítja Zsófikát, egyszerre tolmácsolva a kamaszlány gyermekségét, koraérettségét és szeretetéhségét.
 
Babarczy László szemmel láthatóan elfogadta a kész munkát, és ügyelt rá, hogy a mozaikokból valamiféle életszagú élet kerekedjék ki. Néha azonban ez csak a valóság olajlenyomata. Szöveget hallunk, különösebb jellemzőerő, emberek közötti kapcsolatteremtés nélkül. Venczel Vera is - vonzó egyénisége, minden tehetsége ellenére - alig tudja összeilleszteni a cserepekből egy eltört lelkű kislány hiteles alakját.

Gábor István
..
Venczel Vera
Venczel Vera és Várhegyi Teréz
Venczel Vera és Keresztes Pál
Venczel Vera
 
Úgy érezzük, a színpad világának nagy élménye, amikor szerep és színész oly módon találkoznak, ahogy Venczel Vera létrehozta Zsófikát. Zsófi kitűnően jellemzett portréjához hozzátette a saját egyéniségét is. Ahogy kislányosan csetlik-botlik az óriássá nőtt seprűvel, szinte segélyt kérően kapaszkodik a kosár fülébe - tökéletes.
Polesinszky Veronika

Népszava 1971. 11. 09.
 
Venczel Vera érdekes, rokonszenves Zsófi, a félszegség kifejezésére számtalan finom eszköze van. Úgy "igazi" kislány, hogy minden mozdulatában, hangjában érezni a tudatos művész tálentumát.
Morvay István

Pedagógusok Lapja  1971. 11. 20.